7 dagen verzorging van luchtwegen

7 dagen verzorging van luchtwegen

Natuurlijk worden wij ook nog wel eens ziek. Ik deelde onlangs alle stappen die ik ondernam om te genezen van een lelijke hoest, koude rillingen en algemene zwakte. Het is normaal dat nu veel mensen ziek worden. De tijd van het jaar maar ook dat alles weer LOS is en we vrijelijk met elkaar omgaan geeft virussen extra ruimte.

Het lijkt venijniger dan voorheen omdat we niet meer gewoon zijn om elk jaar verkouden of grieperig te zijn. Het boezemt de mensen angst in terwijl het over het algemeen een goede zaak is om ziek te zijn. 

Neen, het is niet fijn. Maar je werkt wel aan jouw immuunsysteem en je wordt verplicht om op de rem te staan.

Het begon met mijn dochter die enkele dagen ziek van school bleef. Natuurlijk is mama dan tot the rescue. Gevolg, na enkele dagen had mama (ikke dus) het ook vlaggen. Ik begon heel kort (want ik was echt te zwak) mijn kleine receptjes van de dag te delen op sociale media. De respons was enorm.

Vergis je niet, mijn recepten zijn dan wel natuurlijk maar ze zijn straf.

Zo straf als Moeder Natuur zelf.

 

Dag 1

Recept van de dag, ontstoken bronchiën en hoesten.

Ik begin met inhaleren. Mijn longen staat in brand en ik voel een druk bij het ademhalen.

Warm water (niet heet), 1 druppel etherische olie van hyssop voor taai slijm en luchtwegen, 2 druppels etherische olie van grove den voor de bovenste en onderste luchtwegen, 2 druppels niaouli voor verzorging van de sinussen.

 

 

Dag 2

Al aan de beterhand maar we zijn er nog niet. Ik ga in bad om mijn hele lichaam te behandelen via mijn huid en tegelijk de dampen van de oliën te kunnen in te ademen.

 

Epsomzout ontgiften en pijnstillend

 5 druppels etherische olie van lavendel tegen spierpijn en koude rillingen

5 druppels etherische olie van niaouli voor verzorging van bronchiën en sinussen

 1 druppel etherische olie van rozemarijn voor ontgifting en energie.

Geweekt in bad gedurende 1,5 uur

 

Dag 3

Respiro crème onder de voeten en op borstkas 's morgens en 's avonds.

Ondertussen al heel wat beter maar we zijn er nog niet. De afgelopen drie dagen waren naast het inhaleren en in bad gaan (zie vorige recepten) de vier producten uit ons weerstand pakket mijn vrienden.

 

Respiro crème onder de voeten en op borstkas 's morgens en 's avonds. Met alweer etherische oliën die luchtwegen en weerstand kunnen verzorgen.

Lavvendel voor de immuniteit, grove den voor de bovenste en onderste luchtwegen, niaouli voor de sinussen en tegen ontstekingen en kajeput, vroeger door apothekers het natuurlijke antibioticum genoemd.

Samen met de Kurkuma Boost en Thymus siroop die ik drie keer per dag inneem wordt er nog Ravintsara in huis verdampt.

We gaan er geraken ! Yes, we can.

 

Recept van de dag. We zijn ondertussen dag 4.

Het gaat alweer wat beter (Vandaag als een strikje in mijn haar gedaan), voor de mensen die mijn kennen -> goed teken.

Maar, we zijn er nog niet. Het gekuch heeft ervoor gezorgd dat ik een stem heb als een rochelende kameel.

Een kruid dat nu vast in jouw gedachten opkomt -> Tijm Voor de vierde dag neem ik Thymus siroop in. Voor de verzorging van mijn keel maar ook mijn immuniteit te versterken. Tijm is niet voor niets vernoemt naar de Thymus klier die infectie bestrijdende cellen kan produceren. Aangevuld met etherische olie van Gember omdat het koude uit het lichaam kan verdrijven.

Dus,  nog steeds. Yes, we can

 

Nu zul je je afvragen, wat gebeurde er de volgende dagen? Wel, het werd een herhaling van het bovengenoemde. Inhaleren, in bad liggen, de thymus siroop, de respiro crème, de kurkuma boost, veel water drinken en veel rust.

Want, uiteindelijk moet je je lichaam ook gewoon de rust geven die het verdient. Een met veel liefde de kans en het geduld geven om te genezen.

Nog even een nota, bovengenoemde recepten heb ik toegepast op mezelf. Ze zijn niet geschikt voor baby's, kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. Indien je graag informatie wenst contacteer mij gerust info@bycreosa.com

 

Lieve groeten,

Creosa

 

 


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd