BOTERS EN OLIEN EEN ZEGEN VOOR JE HUID

BOTERS EN OLIEN EEN ZEGEN VOOR JE HUID

Goudsbloem olie

Calendula, met zijn fraaie oranje bloemen, is inheems in het Middelandse Zeegebied en Azië. De Latijnse naam is afgeleid van het woord calendae, wat ‘eerste dag van de maand’ betekent en verwijst naar de vroeg beginnende en lange bloeiperiode. In het oude Griekenland en het Romeinse Rijk werd dit plantje geroemd om zijn huidhelende kwaliteiten.

Calendula olie werkt zeer goed bij slecht helende wonden.

Bestel hier Goudsbloemolie

 

Karitéboter 

Karitéboter is rijk aan vitaminen (A, D, E en F), zorgt voor een betere elasticiteit van de huid, hydrateert de hogere lagen van de huid en beschermt tegen wind, kou en zon. 

Het hoge lipidengehalte in Karitéboter zorgt ervoor dat de huid soepel gehouden wordt en vochtverlies wordt voorkomen. De boter smelt bij lichaamstemperatuur, brengt de droge huid tot rust en zorgt ervoor dat ze direct comfortabel aanvoelt. 

Ook wordt het gebruikt in traditionele geneesmiddelen omdat het zou helpen bij gewrichtspijnen, zwangerschapsstriemen, genezing van kleine wondjes, bij verstuikingen en zelfs als basis voor lustopwekkende crèmes…

Bestel hier Karitéboter

 

Kokosboter

Puur of in mengsels voor de verzorging van droge of ruwe huid, droog haar, eelt, kloven. De olie wordt alleen bij hogere temperaturen (boven 30° C.) vloeibaar en is een uitstekende basis voor etherische oliën en laat zich ook goed mengen met andere basisoliën. 

contra-indicatie: door het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren kan puur gebruik bij weinige mensen een lichte huidirritatie veroorzaken.

Bestel hier Kokosboter

 

Maak je eigen huidverzorgende scrub

Een eenvoudige scrub maak je door Goudsbloemlolie te mengen met zout en enkele druppels essentiële olie van geranium.

-100 Goudsbloemolie

-2 eetlepels Zout

-3 tot 4 druppels essentiële olie van Geranium

 

 Tips

Geranium werkt huidverzorgend en huidhelend. Het brengt de talgproductie in balans en is geschikt voor ieder huidtype.

Wil je graag Kokosboter of Karitéboter gebruiken als basis? Verwarm deze dan lichtjes au bain marie. Meng het zout en de essentiele olie eronder. Giet in een potje en laat terug opstijven.


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd