BRANDNETEL HET ONKRUID DAT JE GRAAG IN JE TUIN WILT

BRANDNETEL HET ONKRUID DAT JE GRAAG IN JE TUIN WILT

Voordat U alle netels uit uw tuin verwijderd wees u dan bewust dat het een uitstekend middel is om vele kwalen te verlichten.

 

Zowel de brandnetel als de witte dovenetel werken pijnverdovend en zuiverend.

Van bergtoppen tot de tropen, overal vind je brandnetels. Hippocrates en de Romeinen wisten al dat brandnetel urineafdrijvend is en gebruikten het als medicijn bij reuma. Van oudsher werd het vers gestampte kruid op jeukende plekken gelegd of rolde men zich in brandnetels bij jicht en reuma.

-Brandnetel bevordert bovendien de haargroei en werkt bloed- en lymfezuiverend.

-Ideaal voor een voorjaarskuur. Lekker in soep, thee, kaas en zelfs in bier (brandnetelbier)..

 

Recept voor brandnetelsoep

-Fruit 2 uien, 1 wortel en 1 prei, alles kleingesneden, in wat kokosolie.

-Als de uien en wortel zacht zijn, voeg je 1 liter water, een (heel) teentje knoflook, een in blokjes gesneden aardappel, een takje tijm, 2 blaadjes laurier en 6 peterseliestengels toe.

-Als het geheel kookt, voeg je 20 gesneden brandneteltoppen toe.

-Laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

-Als alles gaar is, pureer je de soep.

-Maak af met peper en zout.

 

Weetje

Kokosolie geeft je soep een meer exotisch smaakje en het is ook nog supergezond. Ontdek hier wat kokosboter voor jou kan betekenen.

 

De witte dovenetel,(Lamium album)

die ondergronds een groot netwerk van wortels heeft, bloeit van het vroege voorjaar tot het late najaar. In vele oude kruidenboeken vind je verwijzingen naar witte doventel bij de behandeling van baarmoeder- en menstruatieproblemen.

De plant werkt zowel bloedzuiverend als ontstekingsremmend en helpt bij slapeloosheid, vaginale witte vloed en een overmatige en pijnlijke menstruatie. Bij die laatste kwaal werkt het middel traag, maar na een tijd neemt de pijn drastisch af.

 

Last van pijnlijke menstruatie of hormonale schommelingen? Ontdek hier wat Essential Woman, PMS en menstruatie  voor jou kan betekenen.


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd