CONFITUUR MET KRUIDEN OF ESSENTIËLE OLIE

CONFITUUR MET KRUIDEN OF ESSENTIËLE OLIE

De gulle zomer levert ons prachtig fruit. Maak nu je eigen confituur en voeg er kruiden aan toe voor extra smaakbeleving.

Sinaasappel/ abrikoos/ chocolade munt
100 gr sinaasappel stukjes met de schil
150 gr rijpe abrikozen
100 gr confituursuiker
2 takjes chocolademunt

Was en snij de sinaasappel in stukken terwijl je de schil er aan laat. Zet de sinaasappel samen met de suiker in een ruime pan en laat gedurende 10 minuten koken onder deksel. Voeg na 10 minuten de rijpe abrikozen die je gewassen en in kleine gesneden hebt toe samen met de takjes chocolade munt. Laat nog 5 minuten doorkoken. Verwijder de munttakjes en doe de stollingstest . Giet in potten waar je nog kleine stukjes fondantchocolade bij steekt en sluit de pot onmiddellijk af. De chocolade zal eerste smelten maar naarmate je confituur afkoelt zullen er terug kleine harde stukjes in je confituur steken. Een extra verwennerij.

Tip 

Heb je geen kruiden in huis? Dan kun je altijd een druppels essentiële olie toevoegen als smaakmaker. LET WEL. Pepermunt is niet de meest geschikte olie om te gebruiken in de voeding. Zeker niet aan te beleven bij kinderen vanwege het sterk afkoelende karakter.

Wat kan je dan wel doen?

Essentiële olie van Citroen, Zoete Sinaas, Bergamot en zelfs Lavendel zijn echte smaakbommetjes die ook nog goed zijn voor de gezondheid. Een a twee druppeltjes toevoegen is voldoende.

Ontdek hier essentiële olie van Bergamot


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd