DILLE (Anethum graveolens) VOOR EEN GOEDE MAAG EN DARMWERKING

DILLE (Anethum graveolens) VOOR EEN GOEDE MAAG EN DARMWERKING
DILLE (Anethum graveolens)
Als je dille in je kruidentuin wil, dan zul je moeten zaaien. Vanaf maart tot augustus zaai je in rijen met ongeveer 30 centimeter ertussen en zo’n halve centimeter diep. In potjes zaaien kan ook. Stop de plantkluitjes vanaf begin maart in de grond en druk licht aan.
Mest na de eerste of tweede oogst bescheiden bij. Acht tot 10 weken na het zaaien is de dille oogstbaar. Bij dille in potjes is dat al na 3 tot 4 weken. Knip selectief of snijd het hele bosje tot twee centimeter boven de grond af. Dit kun je twee of drie keer herhalen, daarna sterft de plant af. Als je selectief knipt, schiet de plant door en komt hij in bloei, waarna je de zaden kunt oogsten. Doe dat net voordat ze volledig rijp zijn.
 
-Culinair maar ook medicinaal staat dille al eeuwen bekend als middel tegen maag- en darmklachten, winderigheid en de hik. Vooral in Scandinavische landen is het een veelgebruikt kruid: bij vis, ei en in aardappelgerechten.
 
-Dillezaad kun je gebruiken voor aftreksels. Overgiet het met heet water en drink elke dag een paar kopjes voor een betere leverwerking.
 
-Ook de essentiële olie kun je hiervoor gebruiken. Los tweemaal daags 2 druppels essentiële olie van dille op in een theelepel honing. Om de honing in te nemen, los je die vervolgens op in lauw water.
 
 
-Wij verwerken het in Flora, ons product voor goed werkende maag en darmen. Aan te raden bij maag en darmgassen, slechter vertering en ontstekingsziekten zodat alfavulstoffen het lichaam beter kunnen verlaten

Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd