ENGELWORTEL BIJ GEURVERLIES EN ROKERSHOEST

ENGELWORTEL BIJ GEURVERLIES EN ROKERSHOEST

Toen Maria door de aartsengel Gabriel bezocht werd, stond ze in haar tuin engelwortel aan te planten. Volgens een monnik was Engelwortel een tegengif voor de pest. Gekonfijte stengels en wortels werden als een tonicum gebruikt.

ENGELWORTEL (Angelica archangelica)

Engelwortel groeit graag op vochtige plekken en komt voor in heel Europa, Groenland en Centraal-Azië. De winterharde plant, met holle en gegroefde stengels, wordt tot 2,5 meter hoog. De bladeren verspreiden een muskusachtige geur. Van mei tot augustus verschijnen er geelgroene bloemen in grote, dichte bloemschermen die insecten aantrekken. Te gebruiken voor een betere spijsvertering (gal, pancreas en maag). Maar ook bij anorexia, om de reuk te herstellen en bij rokershoest.

Heb je last van geur of reukverlies? Dan moet zeker aan de slag met onze geur of reuktraining. Een eenvoudige en doeltreffende manier om je deurherkenning terug te krijgen en tegelijk ook beter te kunnen proeven.

Ontdek via deze link wat reuktraining voor jou kan doen

 

***Bij rokershoest***

Verdamp essentiële olie van engelwortel (Angelica archangelica). Het werkt als een longtonicum en geeft aanzienlijke verlichting. Vraag advies bij gebruik van Engelwortel. Ondanks zijn mooie en vriendelijke naam is het zeer krachtig werkend.

NB: de olie is niet geschikt voor baby’s, kinderen, zwangere vrouwen, diabetici en mensen met maag- en darmzweren en reflux. Gebruik de olie evenmin vanaf twee weken voor een chirurgische ingreep, vanwege het bloedverdunnend effect.


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd