ESSENTIËLE OLIE BIJ DIEREN

ESSENTIËLE OLIE BIJ DIEREN

Meer en meer worden kruiden en essentiële oliën ingezet in de veehouderij en bij het behandelen van gezelschapsdieren. Ter vervanging van antibiotica en ter voorkoming van ziekten.

Oregano wordt graag gebruikt als immuun stimulerend middel en geeft de dieren een algemene  opkikker. Het helpt bacteriën en virussen te doden  en wordt daarom vaak in dierenvoeding verwerkt.

Ook essentiële olie van ravintsara die nu op dit moment veelvuldig wordt gebruikt door de mens vanwege zijn antivirale en immuunstimulerende eigenschappen kan je gebruiken bij honden.

Verdun enkele druppels in een basisolie en masseer je hond. Hij zal het heerlijk vinden!

Samen met tijm in een wrijfolie is ravintsara ontstekingsremmend en pijnverdovend bij gewrichtsontstekingen. Na een ziekte zorgt ravintsara voor de afvoer van toxinen door een versterkte lymfecirculatie.

 

Verdamp voor jezelf en je familie essentiële olie van ravintsara.

Goed bij neus, keel en luchtwegproblemen en een hulp bij de ziekte van pfeiffer. Het verfrist en versterkt bij vermoeidheid en depressie en helpt de lucht te reinigen in ziekenkamers.

Bestel hier jouw essentiële olie van Ravintsara

Omdat katten veel gevoeliger zijn voor geuren moet je met voorzichtigheid verdampen in hun buurt. Zij missen bepaalde enzymen waardoor ze sommige stoffen minder goed kunnen afbreken. Masseren met essentiële olie is bij de kat af te raden. Belangrijk is om je kat de ruimte te geven om een de kamer te verlaten waarin jij verdampt.  Verdamp  zeker geen essentiële olie van Tea tree in de buurt van je kat. Hoewel deze essentiële olie sterk bacteriedodend is zal je kat deze zeker niet weten te appreciëren. Verlucht de kamer voor je je geliefde huisdier terug binnen laat.

Gebruik geen essentiële olie puur op de huid bij dier en mens. Het kan huidirritatie veroorzaken.

 


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd