ESSENTIËLE OLIE VOOR HET MONDMASKER

ESSENTIËLE OLIE VOOR HET MONDMASKER

Het dragen van mondmaskers valt niet altijd mee. Hier enkele tips die ervoor gaan zorgen dat je meer zuurstof krijgt.

Het is nog niet zolang geleden dat mensen maskers droegen die ze vulden met kruiden om hun te beschermen tegen besmettelijke ziekten. Charles de Lorme, een dokter uit de zeventiende eeuw was belast met de zorg voor talloze leden van Europese vorstenhuizen, beschreef het kostuum van de pestmeesters dat bestond uit een mantel die was ingesmeerd met welriekende was, een kniebroek die aan hoge laarzen was bevestigd, een ingestopt overhemd en een hoed en handschoenen van geitenleer. Pestmeesters droegen een bril en een masker met een snuit waarin het aroma van de ingesloten kruiden in het voorste gedeelte van de snavel werd meegevoerd.

Gelukkig is het voor ons nu iets eenvoudiger om met kruiden aan de slag te gaan in de vorm van essentiële oliën. Gebruik ze door één druppel aan de binnenkant van je mondmasker te druppelen ter hoogte van je mond. Géén slechte ademlucht meer, meer zuurstof in je bloed en vooral een rustgevender gevoel.

5 Essentiële oliën die je kunnen helpen bij het dragen van een mondmasker.

1. Ravintsara, de absolute nummer één sinds het begin van deze epidemie.De essentiele olie heeft een fris parfum die minder sterk in je neus kruipt dan pepermunt.  Maar, daarom niet minder effectief. Ravintsara doodt de bacteriën in de lucht en werkt sterk anti-viraal.

2. Grapefruit of pompelmoes. Deze periode heeft niet alleen onze gezondheid aangetast maar ook onze moraal. Het valt niet mee om iedere dag het zonnetje in huis te zijn! Grapefruit laat de zon weer schijnen door zijn fris en fruitig parfum. Het is de geur tegen depressieve gedachten. En omdat het een citrus is kan het ook zuiverend en bacteriedodend werken.

3. Niaouli. De nummer één bij sinusproblemen. Laat ons wel wezen, het dragen van een mondmasker zorgt soms ook voor een verstopte neus en sinussen waardoor er ook barstende hoofdpijn kan ontstaan. Niaouli zorgt ervoor dat je terug vrij kan ademhalen.  Het werkt anti-viraal en anti bacterieel en helpt bij luchtwegproblemen zoals chronische bronchitis, luchtwegallergieën en kinkhoest.

4. Zoete sinaas. Ondanks zijn kenmerkende snoepjesgeur is zoete sinaas een zeer krachtige olie die je kunt inzetten als desinfecterend middel. Het helpt bij kou en bronchitis. Bij angst, nervositeit stress is dit één van de meeste gebruiksvriendelijke olien om in te zetten. Kinderen zijn er dol op!

5. Grove den. Als je door vermoeidheid overmand bent en het gevoel hebt dat je zuurstof tekort hebt dan is grove den de juiste olie voor jou. Het gaat je helpen ademen, je immuunsysteem stimuleren en je nieuwe energie geven. Net als een verfrissende wandeling in het bos gaat het je hoofd klaren.

Meer informatie over deze en andere essentiële oliën vind je op onze webshop


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd