HARTGESPAN OM HET HART TOT RUST TE BRENGEN

HARTGESPAN OM HET HART TOT RUST TE BRENGEN

Zoals ieder jaar is de laatste week van de maand september “De week van het hart”.

Kruiden werden door de geschiedenis heen vaak ingezet bij hart en bloedvatklachten.

Als je het vaak koud hebt, is het een goed idee om de bloedsomloop te stimuleren. Een gezonde bloedsomloop zorgt voor goede opname van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen.

-Bewegen is de eerste, onmisbare, oplossing. Zelfs bij pijn, bijvoorbeeld door reuma, jicht of andere ontstekingen, moet je blijven bewegen. Alleen zo kun je het lichaam stimuleren om afvalstoffen kwijt te raken.

-Een infusie van witte dovenetel (Lamium album) werkt bloedzuiverend.

Gebruik 1 theelepel gedroogd kruid per kop heet water en drink twee­ tot driemaal daags een kop tussen de maaltijden.

Groot hoefblad (Petasites Hybridus) werkt anti­allergisch, ontstekingsremmend, zweetafdrijvend en verzachtend. De wortel van de plant wekt transpiratie op en verdrijft volgens de overlevering alle venijn en ‘slechte hitte’ uit het hart.

NB: gebruik groot hoefblad niet tijdens de zwangerschap of de borstvoedingsperiode, vanwege de menstruatiebevorderende eigenschappen.

Hartgespan (Leonurus cardiaca) kalmeert het hart, helpt bij hartkloppingen en ademnood. Het verbetert de hersenstofwisseling en zou trombose helpen voorkomen. De plant is al heel lang in gebruik als medicijn bij hartklachten en spierkrampen in de vorm van thee, tinctuur, homeopathisch en bloesemtherapeutisch middel.

Heb je last van reuma, echt of andere ontstekingsziekten?

Probeer dan zeker onze Tonus Crème. Tonus kan helpen bij pijnbestrijding en ontstekingen uit het lichaam afvoeren. Meer info vind je hier.


Oudere post Nieuwere post


1 comment
  • Hartelijke dank voor deze tips

    Els Blok op

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd