HOE OM TE GAAN MET STRESS? , WAT HELPT ERTEGEN ?

HOE OM TE GAAN MET STRESS? , WAT HELPT ERTEGEN ?

De eerste maandan van het nieuwe jaar zitten er bijna op. Wat eerst werd omgezet in positieve impulsen en goede voornemens begint onder krakende druk van stress al stilaan weg te ebben.

Gelukkig hebben essentiële oliën en magnesium tegen stress die ons kunnen ondersteunen zodat we op een stressvrije manier onze doelen kunnen behalen.

MANDARIJN (Citrus reticulata) De schil van mandarijnen bevat essentiële olie. Door die te raspen komen de oliën vrij en kun je ze verwerken in siropen of gerechten. De essentiële olie in de winkel is verkregen door de schil van de rijpe vrucht koud te persen. Dit heerlijke fruit werkt immuunstimulerend, krampstillend en helpt zelfs tegen slapeloosheid door stress.

`Verdamp de olie om makkelijker te ademen en tot rust te komen.

NB: blijf bij gebruik op de huid enkele uren uit de zon, om een fototoxische reactie te voorkomen.

 

PATCHOELI (Pogostemon cablin) is een vaste plant die tot een meter hoog wordt en mooie wit­violette bloemen heeft. Het is een inheemse plant in India, Indonesië en de Filipijnen, maar wordt nu ook gekweekt in landen als China, Maleisië en zelfs Zuid­ Afrika.

Patchouli is een van de meest tot de verbeelding sprekende geuren. Tijdens de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw stond de zwoele geur symbool voor de flowerpowerbeweging.

De olie wordt gewonnen uit de bladeren en bloemen van deze tropische plant. Essentiële olie van patchoeli werkt samentrekkend, waardoor het helpt bij slecht helende wonden, kloven, huidontstekingen en acne.

In bad opgelost in een drager, zoals volle melk of honing, helpt het bij spataderen, oedeem en stress.

GROVE DEN (Pinus sylversytris) Donkere kringen onder je ogen kunnen wijzen op bijnieruitputting. Langdurige stresssituaties, trauma’s, operaties en vervuiling zijn mogelijke oorzaken.

Grove den (Pinus sylvestris) stimuleert de bijnieren, die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van meer dan vijftig soorten hormonen, waaronder cortisol. Cortisol werkt als ontstekingsremmer bij allergische reacties, longaandoeningen (COPD) en tal van dermatologische kwalen, zoals ernstige vormen van eczeem.

Tegelijkertijd geeft grove den nieuwe zuurstof, zodat je de draad weer kunt oppakken en nieuwe moed vindt om verder te gaan.

 

Rug en nek Vaak duiden rug­, schouder­ en nek-problemen op een tekort aan magnesium, veroorzaakt door stress.

Doe een magnesiumkuur en je zult je snel beter voelen. Los magnesiumkorrels op in bronwater. Kijk voor de juiste hoeveelheid op de verpakking. Drink hiervan dagelijks 1 glas op de nuchtere maag.

Ontdek hier het gebruiksgemak van Magnesium


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd