HULP BIJ REUMA EN PIJN

HULP BIJ REUMA EN PIJN

Naar aanleiding van wereld reuma dag geef ik jullie graag enkele tips om pijn te verminderen en te zorgen voor meer algemeen welbevinden.

Essentiële olie van Lavendel (Lavandula angustifolia) verzacht de pijn bij lumbago, verstuikingen en verrekkingen, spierpijnen en reuma en is een goed middel tegen zenuwpijnen.

Essentiële olie van Rozemarijn werkt ontgiftend, stimuleert de bloedsomloop en het cardiovasculaire systeem.

De essentiële olie is een ontgiftend middel bij reuma en jicht.

Gebruik niet te veel van het verse kruid én zeker geen essentiële olie indien je nierproblemen hebt. Deze essentiële olie is niet geschikt voor kinderen.

 

Deze twee essentiële oliën kan je makkelijk in bad gebruiken.

-Neem 2 eetlepels vloeibare honing.

-Los hier twee druppels rozemarijn en twee druppels lavendel in op.

-Roer goed door en laat deze mengeling oplossen in het badwater.

-Het zal de pijn verzachten.

 

Vermijd ten allen tijde suikers en nachtschade groenten in je voeding.

Zij stimuleren ontstekingen. Nachtschade groenten zoals aardappelen (niet zoete aardappel), tomaten, paprika’s, pepers (groene en rode, chilipeper en cayenne) aubergines en gojibessen bevatten antinutriënten genaamd alkaloïden.

Deze chemische verbindingen zijn de enige natuurlijke afweermiddelen die de planten kunnen inzetten om zichzelf te beschermen. Hierdoor kunnen ontstekingen in het lichaam ontstaan met pijn tot gevolg. ​

 

Probeer regelmatig deze kruiden in je voeding te gebruiken. Brandnetel als thee (bloedzuiverend), jeneverbes (ontstekingsremmend), laurier (pijnverzachtend), zwarte bessen (verzorging voor spieren en gewrichten), mierikswortel en kurkuma (tonicum tegen ontstekingen).

 

Lees meer in mijn boek " De natuur als medicijn"


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd