IJSPRALINE'S MET GIN EN ESSENTIËLE OLIE

IJSPRALINE'S MET GIN EN ESSENTIËLE OLIE

Niets zo eenvoudig als ijspralines maken. Dit recept is gluten en lactosevrij zonder toegevoegde suikers. Met verfrissende essentiële oliën van Bergamot en Grapefruit geef je net ietsje meer smaaksensatie. 

 

Benodigdheden:

1 groene appel

50 gr gedroogde, ontpitte pruimen

4 eetlepels water

1 theelepel dry gin

2 druppels etherische olie van bergamot

2 druppels etherische olie van grapefruit of pompelmoes

Soja yoghurt met bosvruchten

Fondant chocolade

Cocosrasp

Ijsblokjesvorm

 

Hoe ga je te werk?

-Snij de appel samen met de gedroogdepruimen in kleine stukjes. 

-Voeg deze samen met twee eetlepels water in een pannetje op hoog vuur. Indien het water te snel verdampt; voeg je nog twee eetlepels water toe. Dit kookproces is kort zodat het fruit de kans krijgt om zijn natuurlijke suikers af te geven en toch lekker knapperig blijft.

-Neem van het vuur en voeg de druppels essentiële olie van bergamot en pompelmoes toe die je hebt opgelost in een theelepel dry gin.

-Vul ijsblokjesvormen met een bodempje soja yoghurt. Schep daarop een laagje appel-pruim mengeling en sluit af met weer een laagje soja yoghurt.

-Plaats in de vrieskast voor enkele uren.

-Voor het serveren laat je fondant chocolade smelten au bain-marie. Druk je ijspraline uit de ijsvorm. Napeer met gesmolten chocolade en bestrooi met geraspte cocos.

 

Bergamot (Citrus Aurantium Bergamia)

Deze frisse citrusolie verkrijgt men door de schillen van de bijna rijpe vrucht koud te persen.

 

Bestel hier jouw etherische olie van Bergamot

 

Al eeuwen gebruikt in parfums, werkt Bergamot rustgevend en is het een grote hulp bij hyperactiviteit. Bergamot regenereert de hypothalamus; een onderdeel van het limbisch systeem in onze hersenen dat onze waterhuishouding, temperatuur en slaap regelt.

Verdampen of verstuiven doe je bij stress, depressie, slapeloosheid en prikkelbaarheid. Deze olie heeft een positieve werking op het zenuwstelsel en helpt bij volwassenen die zich als pubers gedragen en bij angst door hulpeloosheid of hopeloosheid.

Op de huid en in bad kan je hem gebruiken bij acne, eczeem en psoriasis.

Voor gebruik in bad gebruik je een emulgator. Neem een eetlepel honing. Meng hieronder 5 druppels essentiële olie van Bergamot. Meng goed door. Laat de honingmengeling oplossen in het badwater.

Bij gebruik van Bergamot op de huid of in bad enkele uren niet in de zon of onder de zonnebank. Er ontstaat dan een fototoxische reactie (hetzelfde als roesten) en dat kan voor huidirritatie zorgen.

 

Door de schil van de Grapefruit koud te persen krijgt men een frisse, levendige olie die bij verdamping het zonnetje in huis doet schijnen.

Bij jetlag, depressie, vermoeidheid, hoofdpijn en zelfs plankenkoorts heeft de geur van Grapefruit een positieve invloed op ons denkpatroon. Heerlijk om als enkele geur te gebruiken maar ook makkelijk te combineren met Geranium, Lavendel en Rozemarijn.

-In bad kun je het gebruiken bij ontslakkingskuren, kou en griep. Het verfrist en geeft nieuwe energie.

-Masseren met Grapefruit doe je om leverdrainage en de bloed-en lymfecirculatie te verbeteren.

-Bij obesitas, cellulitis en vette huid kun je Grapefruit gebruiken op de huid. Verdun essentiële olie van Grapefruit steeds in een basisolie bij massage of gebruik op de huid.

-Lekker in de cake, pudding of siroop.

 

Bestel hier etherische olie van Grapefruit

 

Als je essentiële olie van Grapefruit op de huid gebruikt, mag je enkele uren niet in de zon of onder de zonnebank. Bij gebruik van medicijnen geen Grapefruit innemen, het kan de opname van stoffen veranderen.

 


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd