MAAK JE EIGEN SCRUB MET GOUDSBLOEMOLIE

MAAK JE EIGEN SCRUB MET GOUDSBLOEMOLIE

Waarom gebruik je een scrub?

Diep in onze huidlagen worden er steeds nieuwe cellen aangemaakt die naar boven schuiven. Daardoor komen deze na verloop van tijd helemaal in de bovenste huidlaag terecht. Tegen de tijd dat deze cellen de bovenste huidlaag, de hoornlaag bereikt hebben zijn ze helemaal uitgedroogd. Gemiddeld doet je huid er 28 dagen over, als je jong bent om zichzelf te vernieuwen. Maar loopt onze leeftijd tegen de 40 doet de huid hier zo’n 35 dagen over. Dat betekent ook dat je   meer en meer lagen van dode huidcellen krijgt. De dode huidcellen bevatten geen voeding meer en zijn alleen de buitenste laag nog van een cel.

Heb je vele lagen liggen op je huid dan kun je het volgende merken:

-Je huid ziet er doffer uit

-Voelt niet zacht aan

-Verminderde energie in de huid

-Verminderde spankracht

-Meer zichtbare lijntjes

-Grovere structuur

-Pigmentvlekjes vallen meer op

Door gebruik van een scrub gaat je huid zich weer jong en energiek gaat gedragen. Doordat er aan de bovenkant een laagje weg wordt gehaald gaat er een seintje naar de actieve  huidcellen om meer cellen aan te maken. En die nieuwe cellen zitten vol met voeding voor heel de  huid. De werkstoffen uit producten komen na een peeling sneller en dieper in de huid en werken  daar aan meer spankracht, meer weerstand en energie in je huid.

 

Tips 

-Een scrub breng je altijd aan op een gereinigde huid. Doe je haar in een paardenstaart, of doe een haarband/sjaaltje om je hoofd bij  een gezichtsmasker. 

-Laat bij het smeren de huid rond je ogen en mond vrij. De huid is daar extra dun dus, extra gevoelig.

-Breng een scrub aan op het gelaat met ronddraaiende bewegingen. Daardoor zullen de schurende  deeltjes in de peeling hun werking doen.

-Spoel de peeling af met lauw water.

-Heb je een gevoelige huid, bijvoorbeeld op de wangen doe dan plaatselijk de scrub niet of heel  zachtjes. Vergeet niet om altijd een afkoelende lotion en daarna een crème of huidolie te gebruiken nadat je de scrub hebt afgespoeld! De scrub moet prettig aanvoelen. Het mag best gaan tintelen , maar als het gaat jeuken of branden,  dan adviseer ik om het masker eraf te spoelen.

Lees hier meer over de bijzondere krachten van goudsbloem

 

Recept voor het maken van jouw eigen Scrub 

Een eenvoudige scrub maak je door goudsbloemolie te mengen met zout en enkele druppels essentiële olie van geranium.

100 ML goudsbloemolie

2 eetlepels Zout

3 tot 4 druppels essentiële olie van geranium

 

Veel plezier!


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd