MADELIEFJES EEN BLOEM ALS HULP BIJ TRAUMA'S

MADELIEFJES EEN BLOEM ALS HULP BIJ TRAUMA'S

Madeliefje Gewijd aan Germaanse  godin van de schoonheid Ostar en Freya de godin van de vruchtbaarheid en liefde. Maagdenliefje ontstaan uit de tranen van de maagd Maria toen ze moest vluchten uit Egypte.  Of ontstaan uit vreugdetranen toen ze de engel Gabriël haar begroette.

-In de 13de eeuw noemt het madeliefje Flos amoris. Je plukt dan de bloemblaadjes om te weten of je liefde wordt beantwoordt. hij bemint mij, hij bemint mij niet. Als de ridder het hart van een vrouw veroverd had moest de vrouw hem toestaan om een madeliefje op zijn wapenschild aan te brengen.  Als ze nog wilde nadenken gaf ze hem een krans van madeliefjes.

->In Amsterdam zochten jongens en meisjes madeliefjes in de wei en dansten er rond heen.

->Geplukt op St-Jan ( 24 juni) tussen 12 en 13 uur bezat het madeliefje magische krachten.

->Gewichtige zaken lopen goed af voor iemand die een gedroogd madeliefje bij zich draagt.

->Toverkruid gewijd aan Venus en het element water. De wortel onder het kussen brengt een verloren liefde terug 

Madeliefjes voor jouw gezondheid

-In Friesland noemt men het Urnerwouderklaver en is een middel tegen koorts, tandpijn en oogziekte. Eerste dag 3 bloemen eten, tweede dag 5 bloemen, dan 7, dan 9 en dan terug, 7, 5 en 3.

-Madeliefjes maken in de grond kalk aan.

-Groeit alleen waar gemaaid wordt en daarom wordt het beschouwd als een traumakruid

-Geschikt bij fibromyalgie of weke delen reuma werken madeliefjes spier reinigend en verbeteren ze de slagaderlijke haarvat doorbloeding.

-Madeliefjes bevatten mineralen,calcium en magnesium. De saponinen maken de vaten schoon, reinigen zacht en lossen cholesterol op.

 

Nood aan een vitamineloos? Ontdek onze Kurkuma Boost!

 

 

-Bij huidproblemen gecombineerd met koorts zoals mazelen, rode hond, zomersproeten, wonden en  kneuzingen gebruik je een kompres van madeliefjes.

-Thee van madeliefjes gebruik je bij leverstoornissen, voor leverstuwing, ziekten van de blaas, nierstenen, long tbc, astma en hoest.

-Ook bij dieren hetzelfde gebruik. Koeien eten intuïtief van kruid bij spierpijn of een slechte vacht.

Thee, tinctuur, olie van de bloemen , kompressen, maar ook vers in soepen en salades. Madeliefjes kan je op eindeloos veel manieren gebruiken.

 

Hier twee lekkere recepten voor jou 

Madeliefjes kappertjes

kamilleknoppen, laurierblaadjes, peperkorrels, takjes duizendblad, 300 ml appelazijn, 2 eetlepels witte suiker, snuifje zout.

Doe de bloemknoppen in een weckpot samen met de kruiden. Verwarm de appelazijn tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Giet de azijn over de bloemknoppen tot ze onder staan. Zet een paar dagen op een donkere plaats terwijl je af en toe roert.

Madeliefjes siroop

500 ml water, sap van een citroen, 250 gr suiker, 300 gram madeliefjes zonder steel.

Zet de madeliefjes met het water op het vuur en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat een nacht trekken. Zeef de madeliefjes eruit. Zet de pan weer op het vuur, voeg de suiker en het citroensap toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.

 

 Meer kruiden om je gezondheid te ondersteunen vind je in mijn boek De Natuur als medicijn


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd