Opleiding aromatherapie 3 tips om aan de slag te gaan

Opleiding aromatherapie 3 tips om aan de slag te gaan

Mijn opleiding Aromatherapie is er een die bestaat uit wetenschappelijke kennis en ondervinding.

Door de jaren heen heb ik zoveel vragen mogen ontvangen over lichamelijke en geestelijke gezondheid waar ik mij graag in verdiept heb. Want zelf als 11-jarige ten prooi gevallen aan een burn-out met de nodige angsten en slecht functioneren van mijn lichaam heb ik op latere leeftijd mogen ondervinden wat het is om pijnpatiënt te zijn en wat voor een lichamelijk en geestelijke kwelling dit kan zijn.

Vandaag ben ik pijnvrij en voel ik mij goed in mijn vel.

Door hetgeen in heb meegemaakt in mijn leven ben ik beter in staat om mensen te begrijpen die geestelijk of lichamelijk lijden doormaken. En die kennis deel ik niet alleen in mijn praktijk (een combinatie van gebruik van natuurlijke producten en Reiki behandelingen) maar geef ik ook door in boeken, workshops en opleidingen.

De Corona pandemie heeft mij geleidt naar het creëren van online opleidingen. Volgens velen een goede zaak; anders hadden ze mij nooit gevonden. ;-)

Ontdek de online opleiding inclusief producten

 

Omdat ik geloof in delen van positieve energie; eens opgebouwd moet het blijven stromen deel ik 3 inzichten waar jij alvast jezelf of iemand mee kunt behandelen.

Neus-Huid-Maag & darmen 3 heel belangrijke items

 

1 Neus

Je zult misschien denken; ik heb geen problemen met mijn neus dus dat is voor mij niet interessant. Maar, niets is minder waar.

In mijn boek "Creatief met kruiden en essentiële olie" vertel ik hoe je in het dagelijks leven tal van synthetische geuren opsnuift. Van douchegel, shampoo, wasgel, wasverzachter, luchtverfrissers, wc reinigers, poetsproducten tot vettige geurboompjes in de auto (sorry, ze zijn gewoon vettig!) Door dit in te ademen komen kleine synthetische partikels in jouw bloedbaan en stapelen zich met de jaren op.

Hierdoor kan Meervoudige Chemische sensitiviteit of parfumziekte ontstaan. Eerst ontstaat er hoofdpijn of stress bij het ruiken van bepaalde geuren wat later kan omslaan in allergieën, ademhalingsproblemen, depressie, spier- en gewrichtsklachten, reuma, ziekte van Parkinson, concentratie stoornissen en dementie.

Mocht je denken ja, ja, het zal wel. In Duitsland, Oostenrijk en Japen is de ziekte erkend.

 

Wil dat zeggen dat je een leven moet leiden zonder geur?

Neen, natuurlijke geuren worden makkelijk afgebroken in het lichaam en wat nog meer is, je kunt ze gebruiken om je beter te voelen.

 

Hoe werkt dat dan precies ?

Als de oliën worden ingeademd, brengen ze door de hersenchemie veranderingen in het lichaam teweeg. Dit komt omdat de geuren getransporteerd worden naar het limbisch systeem. Een deel van jouw hersenen waar ook jouw gevoelens en emoties gestockeerd worden.

-Door bijvoorbeeld geranium te verdampen, komen we meer in balans.

-Cipres helpt ons dan weer om beter om te gaan met nieuwe situaties, zoals verhuizen, afscheid- nemen van collega’s en beginnen aan een nieuwe baan, na de vakantie opnieuw naar school of andersom.

-Wierook helpt ons om met onze gedachten bij de les te blijven.

 

Vervolgens komen de oliën in de longen terecht, die gevuld zijn met fijne adertjes die naar onze bloedstroom leiden.

Door te verdampen, kunnen we

-ons immuunsysteem opkrikken

-onze luchtwegen schoonmaken

-afvalstoffen uit ons lichaam verdrijven

-en zorgen voor energie of juist ontspanning.

 

Zo werkt Lavendel ontspannend en toch bacteriedodend. De Fransen wisten dit maar te goed en daarom stookten ze grote vuren van Lavendel tijdens de pestplaag.

Wierook kwam niet alleen vanuit zijn connectie met het hogere de kerk binnen. Priesters wisten dat wierook de concentratie verhoogd en de ademhaling vertraagt zodat jij wat meer aandacht zou schenken aan het woord van de Heer.

 

Gooi het vettig geurboompje uit de auto!

En maak een eigen geurzakje met geuren die jou helpen.

-Combineer Lavendel met Mandarijn voor ontspanning.

-Combineer Grove den met Citroen voor frisheid.

 

2 Huid

Nu je dit weet besef je ook dat alles wat je op je huid smeert door al jouw huidlagen heengaat en in jouw bloed terechtkomt. Wat vaak resulteert in ontstekingen die maar blijven rondwaarden in het lichaam, reuma, jicht, verstoorde stoelgang, kortademigheid of longproblemen.

Ik hoor jou al zeggen; hoe moet ik dat doen?

Ik weet het een leven volledig zonder synthetische producten is praktisch onmogelijk. Maar, dat wil niet zeggen dat je negatieve invloeden van synthetische producten niet kunt beperken.

-Maak je eigen wasgel. Het recept vind je in mijn boek "Creatief met kruiden en essentiele olie" of bestel het pakket maak je eigen wasgel. Niet alleen puur natuur, maar ook een enorme besparing.

Ontdek hier het voordeelpakket inclusief boek

 

-Koop natuurlijke douchegel of shampoo en parfumeer volgens jouw smaak.

Ontdek onze natuurlijke douchegel

 

-Voeg Geranium toe voor een droge huid

-Voeg Ravintsara toe voor vermoeidheid en griep

-Voeg Tea tree toe bij infecties en verkoudheid

 

3 Maag & darmen

Bekijk je stoelgang. Ga je makkelijk naar het toilet? Teveel, te weinig ? Het is belangrijk om alle mineralen en vitaminen goed te kunnen opnemen. Alle afstoffen en ontstekingsmakers goed kwijt te geraken. Maar ook geestlijk, mansen die hun emotie's opkroppen kunnen vaak moeilijk naar het toilet gaan.

Ga je niet makkelijk?

Neem 3 X per dag een koffielepel amandelolie in. Het zal je helpen makkelijk te gaan en gaat je nagels en haren versterken.

 

Nog te moeilijk?

Neem een magnesiumkuur in. Het gaat je spieren en botten te verzorgen, maakt je stressbestendiger en laat je makkelijker naar toilet gaan.

 

Eerder diaree ?

Neem 3 x per dag een eetlepel hydrolaat van Geranium in. Hydrolaat is een nevenproduct van de etherische olie. Het is op waterbasis en niet schadelijk voor maag en darmen. Het bevat wel nog de werkzame stoffen van de plant.

Ontdek hydrolaat van Geranium

 

Dit zijn maar enkele items waar we het over hebben in de opleiding. Ik zou nog uren kunnen doorschrijven. ;-)

 

Heb je vragen? Join onze Facebook Community By Creosa. De plaats voor vragen, recepten en inzichten.

Of stuur een mail naar info@bycreosa.com


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd