PITTIGE CHOCOLAATJES

PITTIGE CHOCOLAATJES

Pittige chocolaatjes

Fifty shades darker

-Neem 100 gram zwarte chocolade. Je kan een tablet kopen of callets. Callets zijn chocoladestukjes in de vorm van druppels die heel makkelijk smeltbaar zijn. Kies voor chocolade met minimum 80 % cacao voor een pure en rijke smaak.

-Laat 50 gram rode diepvriesvruchten ontdooien. Zet ze in een pannetje op het vuur met 1 eetlepel suiker of zoetstof naar keuze. Laat dIt even inkoken tot je een redelijke vaste massa hebt en laat het geheel afkoelen.

-Voeg nu een 1 druppel essentiële olie van limoen al roerend toe voor een extra frisse toets. Mix het geheel zodat je een fruitzalfje krijgt. 

Bestel hier jouw essentiële olie van Limoen

-Laat de chocolade au bain marie smelten.

-Verbrijzel 4 à 5 zwarte peperkorrels tot ze ze heel fijn zijn. Gebruik hiervoor eventueel een vijzel. Als je het graag pikant hebt kan je ook een klein stukje chili of chilipoeder toevoegen. Als het goed fijn is voeg je dit aan je chocolade toe. Meng dit goed door zodat je een pikante chocolade krijgt.

-Neem hartvormen en giet een laagje chocolade op de bodem en aan de zijkanten. Dit doe je door rustig het vormpje in je hand te draaien zodat de chocolade aan de zijkant blijft plakken. 

-Zet de vormpjes in de koelkast tot de chocolade gestold is. Je hebt nu chocolade over.   Die heb je straks nodig om je hartje af te werken.

-Als de chocolade hard is haal je het uit de koelkast en leg je een laagje fruitvulling op de bodem.  Deze laag fruitvulling dek je terug af met een laagje gesmolten chocolade. Zet terug in de koelkast en laat opstijven. 

-Als alles gestold is haal je de hartjes uit de vorm en bestrooi je ze lichtjes met cacaopoeder. Een hemels fris, pikant cadeautje.


Oudere post Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd