Cederolie

DE ECHTE ETHERISCHE CEDEROLIE KOPEN

Cederolie wordt gewonnen uit de houtsnippers of het zaagsel van de cederboom die tot wel 30 tot 40 meter hoog kan worden. Deze boom wordt bij ons aangeplant als sierboom. In het Atlasgebergte in Marokko en Algerije vind je hem terug als inheemse soort.

Er is een groot verschil in werking met Juniperus Virginia, een boom die ook de naam ceder draagt. Zoals je in de Latijnse naam kan zien, verwijst deze naar de familie van de jeneverbes = Juniperus. Essentiële olie gewonnen uit deze Juniperus Virginia heeft een totaal andere werking.

Daarom is het van het grootse belang om essentiële olie aan te kopen waar de juiste benaming op vermeld staat. Bij ons vind je steeds de Nederlandse en Latijnse naam terug op het etiket. Zo ben jij verzekerd van de juiste, zuivere etherische olie.

WAAR CEDEROLIE VOOR WORDT GEBRUIKT

Van sigarenkistjes, mottenballen, meubels tot houten potloden. Cederhout kent enorm veel gebruiksmogelijkheden. Ook om te roken en te verdampen wordt cederolie vaak ingezet. Door zijn warme, diepe geur zal hij jou tot rust brengen. Emotie's worden getemperd en toegevoegd aan een massageolie zal hij jou laten ontspannen.

Roken en uitroken van huizen bestaat al eeuwen. Ontdek hier hoe de Romeinen dat deden.

EEN POSITIEVE WERKING VAN CEDEROLIE

Cederolie is goed voor je huid. Cederolie online kopen kan overal. Maar, de kwaliteit van de olie kan erg verschillen. Wij staan garant voor een zuivere olie die met respect voor de natuur werd geteeld en geoogst.

Cederolie kopen raden we aan.Vergeet niet je hond een heerlijke massage te geven met cederolie. Voeg twee druppels toe aan enkele eetlepels basisolie. Gebruik dit mengsel voor een heerlijke verwenmassage.Lees hier meer over het gebruik van etherische olie bij dieren.